Ferie bilde av strand
Hjem » Aktuelt » Lønn - Personal » Slik er reglene for overføring av ferie

Slik er reglene for overføring av ferie

Det er begrenset hvor mye ferie man kan avtale å overføre til neste år. Her er det du må vite om overføring av ferie.

Etter ferieloven har arbeidstakere krav på 4 uker og 1 dag ferie hvert år. I tillegg er det svært mange arbeidstakere som har avtale om 4 ekstra feriedager, slik at de totalt har 5 uker ferie.

– Når det gjelder overføring av ferie må man skille mellom den lovbestemte ferien og de avtalefestede dagene, sier Infotjenesters juridiske HR- og ledelsesrådgiver Camilla Schie-Veslum.

– Etter ferieloven er det anledning til å avtale overføring av inntil 2 uker av den lovbestemte ferien til neste år. I tillegg kan de avtalefestede dagene normalt overføres. For ansatte som har 5 uker ferie, betyr det at partene kan avtale overføring av 2 uker pluss 4 avtalefestede dager til neste år.

Ansatte over 60 år som har en ekstra ferieuke kan avtale overføring med arbeidsgiver etter samme regler. De har med andre ord ingen utvidet adgang til å overføre feriedager.

Har du som kunde hos Kjeøy Regnskap spørsmål rundt ferie og ferieavvikling, ta kontakt med fagansvarlig Morten Kjærvik, eller les hele artikkelen som du finner hos Infotjenester AS

https://www.infotjenester.no/artikler/de-nye-reglene-for-overforing-av-ferie/